Meat & Cheese Cannelloni

Aug 11, 2013

Cannelloni is a popular Italian pasta dish of rolled and stuffed sheets of pasta. You can stuff this large pasta tubes with your favorite filling (meat or vegetarian) and bake.
This was really easy to make and very tasty. We made our own tomato sauce with whole canned tomatoes and it was lovely. So here's the recipe:

Ingredients:

1 Pack of cannelloni (250 g)
1½ cups parmesan/mozzarella/cheddar, finely grated

- For the filling:
450g (approx) mince meat
1 onion, chopped
3 tablespoon (45 ml) extra virgin olive oil
1 bay leaf
Salt and pepper to taste

- For the tomato sauce:
1 small onion, chopped
2 cloves of garlic, minced
2 tablespoons (30 ml) extra virgin olive oil
2¾ cups of tomato purée
A few basil leaves
Salt and pepper to taste

Method:
Stuff uncooked cannelloni tubes with meat or vegetables, place them in 1 or 2 layers (if you have a deep serving dish then make 3-4 layers with sauce in between, otherwise fill a couple of shallow dishes with single layers). Spread the remaining sauce over the cannelloni. Put the last of the Parmesan/Mozzarella/Cheddar over. Bake for 40 minutes or until golden. Set aside for 5 minutes to cool slightly before serving.

Bon Appétit!


♡ ♡ ♡

Ингредиенты:

1 упаковка каннеллони (250 г)
1 ½ стакана пармезана/моцареллы/чеддера, мелко натереть

- Для начинки:
450 г (приблизительно) мясного фарша
1 луковица, нарезать
3 столовые ложки (45 мл) оливкового масла (extra virgin)
1 лавровый лист
Соль и перец (по вкусу)

- Для томатного соуса:
1 маленькая луковица, нарезать
2 зубчика чеснока, измельчить
2 столовые ложки (30 мл) оливкового масла
2 ¾ чашки томатного пюре
Несколько листьев базилика
Соль и перец (по вкусу)

Способ приготовления:
Наполните неприготовленные каннеллони мясным фаршем или овощами, уложите в форму в 1-2 слоя (если у вас есть глубокая форма, сделайте 3-4 слоя с соусом между ними, или же наполните несколько маленьких форм каннеллони в 1 слой), полейте томатным соусом или соусом "Бешамель", посыпьте сыром пармезан/моцарелла/чеддер, добавьте немного сливочного масла. Готовьте в разогретой духовке при средней температуре приблизительно 40 минут.

Приятного аппетита!



The dish turns out really rich and delicious, but there are endless possibilities for variety too. I hope your Sunday is off to a wonderful start!

Блюдо получается просто восхитительным, но вы можете экспериментировать с начинками и соусами на свой вкус и получить что-то совершенно необычное и очень вкусное! Всем хорошего воскресенья! 

4 comments:

  1. mmmmmmmmmm.........

    ReplyDelete
  2. Excellent! But I did replace the tubes with lasagne sheets, filled and then rolled up. will definately make this again!

    ReplyDelete
  3. Очень аппетитно выглядит!! спасибо за рецепт

    ReplyDelete
  4. хм, ну да, не плохо, но драники лучше

    ReplyDelete